A Gondozásmentes WPC

WPC (Wood Plastic Composite) egy olyan újra hasznosítható anyag mely 35 %-ban kompozit gyanta, 60%-ban természetes faliszt vagy faforgács (farost) és 5 % adalék anyagból áll, ezekből extrudálással és fröccsöntéssel állítják elő. Emiatt az összetétele generálja, azt, hogy gondozásmentes anyagról van szó.

A gyártás során nem használnak a környezetre veszélyes ólom sókat.

Az általunk forgalmazott gondozásmentes WPC kis sűrűségű polietilénből (HDPE és DPE), polisztirolból (PS) álló keveréket kap, mely által jobban ellenáll az ultraibolya sugárzásnak, napfénynek, a sónak és a magas páratartalomnak.

A kompozithoz további adalékanyagok is kerülnek, például parafin mely a vízfelvételt csökkenti és a kártevőkkel szembeni védelmet biztosítja.

Kerül bele még égésgátló anyag, pigment és színezőanyag, ütésálló modifikátor, illetve hő- és UV-stabilizátor. Ezért sokkal nagyobb az élettartamuk mint az átlagos 1-3 generációs WPC paneleknek.

Az INOUT 4. generációs legmagasabb technológiája azoknak jó, akik értékelik a tartósságot a környezet barátságot és a praktikusságot.

Könnyen formálhatók, akár hagyományos famegmunkáló szerszámokkal is. A fával szembeni egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell évente festeni, csiszolni, mivel már a gyártás során a kiváló minőségű UV álló festékanyag anyagában, teljes vastagságban bekeverésre kerül az alapanyagba.

A WPC a természetes fával szemben repedésálló is, azaz fúrás, vágás útján könnyedén megmunkálható.

A WPC mint anyag nem teljesen gondozásmentes de alacsony karbantartás igényű termék.


Ossza meg a véleményét