Japán Típusú Kerítésrendszer

wpc fonott kerites

Ezeket a kerítés rendszereket azért hívják japán típusúnak, mert japánban találták fel és ott is terjedt el legszélesebb körben ez a fém oszlopos erősített WPC kerítés szett. Japánban az „élő” munkaerő az egyik legdrágább a világon és próbálnak kitalálni minden olyan megoldást, amit magunknak otthon összeszerelhetnek és nem kell sokat fizetni a mesterembereknek. Tehát ez egy olyan termék, melyet egy hozzá nem értő házaspár – az összeszerelési videók megnézése után – minden további műszaki ismeret nélkül egy hétvégén könnyen összeszerelhet magának. A design kerítés.hu elsősorban ilyen kerítés szetteket forgalmaz.

Ezek a kerítés szettek előre legyártott méretben kaphatóak. A standard méret 180 cm széles és 180 cm magas elem, mindkét oldalán 8 cm X 8 cm –es alumínium oszloppal.

Azért csak 180 cm széles és nem hosszabb, mert így biztonságos, bármilyen szélviharnak teljes mértékben ellenáll. Ez csak az egyik ok, a másik pedig a hőtágulás. Ennél a 180 cm szélességnél elegendő mind a két végén a WPC kerítés elemnél 1-1 cm ráhagyni a hőtágulásra.

WPC Összetétel

A 180 cm magasság a legmagasabb – a környezeti behatások miatt – de ennél lehet természetesen alacsonyabb is, a vevő kívánsága szerint. Egy darab D1-es WPC elem 18 cm takar magasságban és 180 cm hosszában. Értelem szerint ahányszor vesszük ezt az elemet az adja ki majd a teljes kerítés magasságot.

A D2 WPC elem pedig 9 cm takar magasságban és 180 cm-t szélességben. A designkerítés.hu-nál jelenleg 180 cm és 500 cm hosszúságban kaphatóak a kerítés WPC elemek. Mindkét hosszúságban és mindkét modellből kapható barna és szürke színben is.

Kerítés szetteken kívül ezek a WPC rendszerek alkalmasak továbbá olyan kerítések kialakítására melyek virágtatóval egybe építettek. Külön virágtartók, postaláda tartók, kuka tárolók, virág ládák kialakítására is alkalmasak csak egy kis kreativitás kell hozzá.

Nagyon fontos, hogy a WPC (Wood Plastic Composit) nem tartószerkezeti elem. Sok cég gyárt olyan WPC kerítést, melynél az oszlop is WPC-ből van. Ez a megoldás közel sem olyan időtálló, mint a fémből készült oszlopos kerítés.

Ahogy a laminált parketták szépen lassan felváltották a fa parkettákat úgy váltják fel a fa kerítéseket a WPC kerítések, hiszen a jövő a kezünkben van, ez pedig a WPC kerítés.

Tökéletesen harmonizálnak a modern családi házakkal és a klasszikusabbakkal is. Egy háznál először látjuk a kerítést és csak utána a házat, ezért nem mindegy milyen kerítés öleli körbe otthonunkat.

A szerkezeti elemek külön-külön is kaphatóak, azonnal raktárról.


Ossza meg a véleményét